Ruim dertig jaar oude deelauto-club in Apeldoorn heeft nog maar tien leden.

Het is het autogebruik van de toekomst, denken deskundigen. Dan zou het toch raar zijn als juist nu een deelauto-club,
die al dik dertig jaar in Apeldoorn bestaat, kopje onder gaat. Niemand kijkt tegenwoordig van het idee op.

Een auto delen om kosten te drukken of het milieu te ontzien, past prima bij deze tijdgeest. Maar in de jaren 80
van de vorige eeuw kwam het al op bij een groepje inwoners van De Maten.
Ze staken de koppen bij elkaar: als ze nou eens samen een auto aanschaften?

Zo ontstond in 1989 Autopool ’t Vierschaar. Wat begon aan het Magistratenveld, trok na verloop van tijd
zelfs leden uit andere wijken. ,,Ze waren hun tijd ver vooruit’’, beseft huidig secretaris Christine Kinze van de vereniging.
Eigen bezit is anno 2020 minder heilig bij sommigen. Duurzame keuzes maken is in. Kat in’t bakkie voor’t Vierschaar, zou je zeggen.
Het gekke is nu dat de vereniging juist een dip beleeft in het ledenaantal.
Er zijn nog zo’n tien leden over. Dat is eigenlijk te weinig voor de twee prima Dacia’s die klaarstaan.
Lees verder: autopool artikel de stentor 2020

Voor meer info kun je contact opnemen met de voorzitter, Ronald Haverkamp.
e-mail: r.m.haverkamp@gmail.com