Eerste Groencafé van Apeldoorn in de Maten

IVN Apeldoorn organiseert eerste Groencafé

Op woensdag 20 november organiseert IVN Apeldoorn het eerste Groencafé van Apeldoorn. Het Groencafé is een laagdrempelige bijeenkomst over een natuuronderwerp. Deze eerste keer gaat het over het versterken van het groen in de wijk De Maten. Dan vooral over wat kunt u zelf doen in uw eigen omgeving en in uw eigen tuin. Later volgen er ook Groencafés in andere wijken van de stad.

Het Groencafé begint met een inleiding van ecoloog Paul Ganzevles over groen, biodiversiteit en eco-spots. Vervolgens vertelt tuinarchitecte Anneke Stolk van Annaparte over natuurlijke tuinen. Zij gaat ook in op het vermeende vele werk dat er in een tuin gaat zitten. Nu dat hoeft helemaal niet. Regelmatig je straatje vegen en met de hogedrukspuit schoonmaken is meer werk. Vervolgens vertellen bewoners van Ugchelen over het initiatief dat zij namen om hun buurt een stukje groener te maken. Verder vindt u informatie over verschillende groene regelingen en kunt u in gesprek met de IVN eco-coach die u graag adviseert bij het vergroenen van uw omgeving. Uiteraard is er tijd voor vragen en napraten. Zoals het een goed café betaamt kan dat met een drankje er bij.

De inloop is vanaf 19.45 uur. Om 20.00 start het programma. Het Groencafé vindt plaats in basisschool De Schakel, Rederijkershoeve 21. De toegang is gratis.

Voor vragen kunt u contact opnemen met voorzitter@ivn-apeldoorn.nl of via 0654958333