Collegevoorstel wekt woede Apeldoornse dorps- en wijkraden

“Ik besef dat niet iedereen hier gelukkig van wordt’’, aldus wethouder Wim Willems.
Het gros van de dorps- en wijkraden heeft geen goed woord over voor het collegevoorstel dat na anderhalf jaar op tafel ligt. Daarin raken zij niet alleen hun erkende status kwijt. De subsidiekraan wordt ook gedeeltelijk dichtgedraaid. Toen de wijkraad Apeldoorn-Zuid daar begin dit jaar lucht van kreeg, slaakte die club direct een noodkreet. De plannen zouden wel eens het einde van de wijkraad kunnen betekenen. 

Ook Alex van Luttikhuizen, de interim-voorzitter van wijkraad Zuidoost, constateert dat de gemeente haar oude schoenen bij het vuil zet, zonder dat ze nieuwe heeft. ,,Het is echt een experiment. Ik snap ook niet waarom ze dit systeem willen afbreken. Dat voelt als een mes in onze rug. Voor ons zijn budgetten overigens niet heilig. Het grootste probleem zit ‘m in de structurele belangenbehartiging. Actiegroepen houden op te bestaan als ze hun doel bereikt hebben.” 

zie ook het volgende artikel uit de Stentor:

https://www.destentor.nl/apeldoorn/collegevoorstel-wekt-woede-apeldoornse-dorps-en-wijkraden-dit-voelt-als-een-mes-in-onze-rug~afd4fee6/