Buurtfeest Poortersveld

 


Buurtfeest Poortersveld 2020 was weer een geslaagd feestje. Elk jaar hebben we met de buren een buurtfeest. Doel elkaar beter te leren kennen. De meeste kennen elkaar goed, maar in onze straat verhuizen er ook wel eens mensen en dan heb je ineens weer nieuwe buren die je nog niet kent. Dit is dan een mooie gelegenheid voor de nieuwkomers om de buurt meteen te leren kennen.

Zaterdag 11 januari begon ons buurt feest om 16:00 uur met het opbouwen van tenten. Vele buren hebben meegeholpen met het opbouwen de sfeer zat er meteen goed in. Rond 16:30 kwam Viva la pizza de straat in rijden dit jaar voor de vijfde keer in de Poortersveld. Het opbouwen van hun keuken was dan ook zo gedaan. Tegen 17:30 was alles geïnstalleerd, de pizza-oven stond al aan, de laatste lampjes werden opgehangen en de meeste buren waren ook al gearriveerd. De avond werd geopend met een korte intro, want deze avond is mede door een subsidie van de wijkraad Zuidoost tot stand gekomen. Waar we zeer blij mee zijn. En dat moet natuurlijk wel even gezegd worden.

De pizza’s waren heerlijk en keuze zat zoals magarita, Hawaï, salami, maar ook bijzondere met groente, sla, vis en geitenkaas. Iedereen heeft genoeg kunnen eten. De kinderen waren vooral dol op het pizza toetje. Pizza met Nutella en poedersuiker. Je hebt kinderen nog nooit zo snel een stukje pizza zien eten. Nou de volwassenen vonden de pizza met Nutella ook mega lekker. Deze is dus meerdere keren gebakken door onze pizza bakkers. Je had tijdens de pizza genoeg gelegenheid om met elkaar te praten een drankje te doen. De sfeer was echt super goed. De grote en kleine kinderen hadden elkaar snel gevonden en waren heerlijk aan het voetballen en steppen. Volgens mijn hebben ze net zo veel lol gehad als de volwassenen. De avond was tegen 20:30 afgelopen, alle buiken waren weer maximaal vol. Iedereen hielp met opruimen, kort om een top avond.

Tips voor een buurtfeest:
– Ga huis aan huis af voor de bevestiging
– Doe een activiteit waar iedereen wat aan heeft.
– Vraag een subsidie aan bij de wijkraad.
– Zorg dat 1-2 mensen het organiseren.

Jenny van den Belt-Bakker