Gildenhove ruimt op

Opgeruimde schuurtjes – hergebruik van spullen – een gezellig dag – contact met de buurt

Deze belofte werd zeker waargemaakt bij de actie ‘Gildenhove ruimt op’ die in het voorjaar van 2016 werd gehouden. Buurtraad De Horsten organiseerde deze actie samen met een groot aantal vrijwilligers uit deze flat en woningcorporatie Ons Huis.

De vrijwilligers met felgekleurde oranje jasjes checkten of alles in de container mocht  of dat er nog goed materiaal bij zat voor hergebruik. Buurtbewoners helpen elkaar met sjouwen en er is er ontmoeting en een praatje bij de container. De ene buurtbewoners snuffelt tussen de hergebruikte spullen en een tafeltje, tuinkabouters, kopjes en kinderspeelgoed wisselen van eigenaar.

Aan het einde van de middag is zeker meer dan de helft van de bruikbare spullen weer meegenomen. Kringloopcentrum Foenix neemt veel mee, en de container is slechts half gevuld.

Een duurzame middag dus!

Deze actie is op Burendag (september dus) herhaald door de buurtgroep Warenargaarde, en ook daar greep men de actie aan om de schuurtjes en zolders eens goed onderhanden te nemen en was er volop tijd voor een gezellig praatje met de buren.

Duurzaam… dat geeft energie!