Energieke Maten Nieuws

 

Subsidie voor woningisolatie

Als je twee of meer isolatiemaatregelen neemt, dan krijg je ruim 20% van de kosten terug!

Deze  subsidie is bestemd voor eigenaren van een woning of een appartement en voor VVE’s (vereniging van eigenaren).

Je moet minimaal twee energiebesparende maatregelen nemen uit dit rijtje:

–      Spouwmuurisolatie

–      Gevelisolatie

–      Dakisolatie

–      Vloerisolatie of bodemisolatie

–      Ramen met HR++ glas.

Voor de subsidie moet elke maatregel voldoen aan bepaalde isolatiewaarden. Vraag daar dus naar bij het bedrijf, waar je het werk laat uitvoeren. Neem je extra goede isolerende maatregelen, dan kun je extra subsidie krijgen. Ook voor een energiebesparingsadvies kun je subsidie krijgen.

Let op: vraag eerst de subsidie aan en start daarna met de werkzaamheden!

Kijk voor meer informatie over de regeling en de isolatiewaarden op: www.rvo.nl/subsidies-regelingen/subsidie-energiebesparing-eigen-huis
Daar kun je ook de subsidie aanvragen.

Interview met het e-team

Lodewijk en Rokus in actie!

 

 

“Op besparingsjacht samen met u!”

Lodewijk Versluis en Rokus Wijbrans zijn beiden lid van De Energieke Maten.
Het e-team van De Energieke Maten richt zich op advies en informatie over  energiebesparing in de woning.

Lodewijk, wat wil je bereiken met het e-team?
Ik ben opgegroeid in de natuur van het wijde Friese land. Dat Friesland is niet mooier geworden. En wat nog veel ernstiger is, is dat het hele wereldklimaat nu is ontregeld. Ik kan me er niet meer van afmaken met “het zal mijn tijd wel duren”. Mijn doel is dat mensen zich bewuster worden van het energiegebruik in hun huis, dat ze het beter in de hand hebben.

En jij, Rokus?
Ik ben mijn hele leven al maatschappelijk actief. In 2000 nam ik ontslag bij het toenmalige Gastec en begon ik mijn eerste eigen bedrijf in energiebesparing en duurzame energie. Ik vind het een uitdaging om mensen te laten meedoen aan energiebesparing, terwijl ze er weinig voor hoeven te doen. Dat ze denken “wat kan ik bereiken met mijn woning?” én dat ze een stap zetten om te besparen.

Wat doen jullie met het e-team?
Lodewijk: We gaan op bezoek bij mensen die ons uitnodigen. We hebben apparatuur om het elektriciteitsgebruik precies in kaart te brengen. De bewoner krijgt goed zicht op zijn  energieslurpers. En de oplossing wordt ook snel duidelijk: bijvoorbeeld een Led-lamp is veel zuiniger, verdient zich binnen een jaar terug en gaat veel langer mee.

Rokus: En we hebben een warmtecamera, waarmee we kunnen zien hoe goed of hoe slecht  de isolatie is. Je ziet met die camera ook meteen de tochtplekken. Soms is een eenvoudige maatregel al genoeg voor meer woonplezier en tegelijkertijd minder kosten én minder vervuiling. We gaan samen met de bewoner op besparingsjacht!

Wat levert het op?
De bewoners hebben er profijt van en het is goed voor de wereld. En voor onszelf: we zijn lid van  een gezellige groep die goed werk doet.

Zijn er nog meer plannen?
Jazeker, we plannen nu een grote actie voor gezamenlijke inkoop van zonnepanelen in het komende voorjaar. En we hopen dat het team verder groeit, want we zijn nu met zes enthousiaste mannen en vrouwen en er is werk voor meer mensen. Iedereen is welkom!

Je kunt contact met ons opnemen via energiekematen@gmail.com